Zomerkamp 2015

Zaterdag 4 juli zijn de 6 scouts met hun 3 leiding begonnen aan hun zomerkamp en ze zijn met 35 graden en met behoorlijke tegenwind op de fiets richting Hoek van Holland gefietst.

Na vele (drink)pauzes arriveerde ze 55 km verder bij een paalkampeerplaats bij Zoeterwoude-Rijndijk. Daar hebben ze gezwommen en gegeten. Na het avondeten stapte ze weer op de fiets en fietste nog 10 km naar hun definitieve slaapplaats nabij Leidschendam. Ze zette hun tentjes op en hebben nog wat kaartspellen gespeeld. De scouts ontvingen een brief met een ring. Er stond in geschreven dat ze elke dag een andere ringdrager moesten kiezen en dat ze de locatie van de doemsberg moesten vinden om de ring in te gooien, zodat het vernietigd zou worden.

Na een klamme nacht zijn ze rustig opgestaan, want het was zondag en de winkel waar ze ontbijt zouden halen ging pas 11.00 uur open. Ze fietsten een stukje naar Leidschendam centrum en hebben daar op een pleintje lekker gebrunched. Daarna weer snel op de fiets, de laatste 30 km afleggen. De laatste 10 km hadden ze toch nog wat regen gevangen en tijdens het opzetten van de tent regende het ook al. Zo erg dat hun grondzeil meteen schoongemaakt was. Maar na deze regenbuien werd het droog en zonnig en hebben ze lekker gegeten en gespeeld. ’s Avonds gezellig bij het kampvuur en om 0.00 uur naar bed (luchtbed/matje).

Maandag zijn de scouts naar het dorp ’s-Gravenzande gefietst. Na zoveel km te hebben gefietst de dagen ervoor, viel de afstand van 2 km reuze mee en waren ze binnen een half uurtje in het dorpje om te gaan shoppen. Bij terugkomst stond ineens het oog van Sauron op ons kampterrein en bouwde de leiding nog een mooie keuken eraan vast. Daar konden ze lekker aan koken en zitten. De scouts mochten vandaag zelf koken. Ze kregen vaste ingrediënten en moesten er nog wat bij verzinnen om het lekker te maken.

Na het eten en de afwas konden de scouts wat voor hunzelf doen en zaten ze met z’n allen nog gezellig bij het kampvuur.

De dinsdag was de dag van de hike. Nouja hike, gps tocht van 5 km. Die achteraf toch nog wel 3 uur duurde voordat ze de schat hadden gevonden. Na een late lunch zijn de scouts aan een 2e gps tocht begonnen, maar na een uurtje zijn ze terug gekomen, want ze kwamen er helaas niet uit. Ze hebben gezellig met de welpen en bevers gespeeld en daarna was het alweer tijd voor het avondeten. Het was maar goed dat ze geen hike van 20 km achter de rug hadden deze dag, want na een normale avond met spelen en kampvuur en normaal om 0.00 uur naar bed gaan, werden de scouts uit hun slaapzak gehaald en werden ze 10 km verderop gedropt in Het Woud.

De leiding is de hele nacht opgebleven en wachtte netjes totdat de scouts om 6.45 uur terug strompelden op het kampterrein. Toen konden ze allemaal lekker naar hun bedje toe.

Het was toch stormachtig en regenachtig weer op deze woensdag en we konden lekker uitslapen tot 13.00 uur. Daarna rustig ontbijten en aan het einde van de middag, toen het zonniger werd, hebben de scouts het bezoekerscentrum van het Staelduinsche Bos bezocht. Daar konden ze een actieve bijenkorf zien achter zo’n glasplaat en voor de rest was er veel te zien en konden ze op allemaal knopjes drukken. Al snel was het tijd voor het avondeten en konden we een kampvuur houden in een overdekte schuur met een openhaard waar we ons broodje en marshmallow boven konden houden.

Er stond een verassing voor donderdag te wachten. Ze zouden wat leuks gaan doen in Rotterdam. Na wat giswerk is er een hint afgegeven met een liedje van de Jungle. Ze gingen naar de dierentuin! Met de fiets in de hand liepen de scouts en leiding naar voren van het kampterrein. Maar plots zetten de leiding hun fiets neer bij de parkeerplaats en reed een andere leiding de auto voor… ze gingen met de auto! Wat een opluchting en wat een leuke verassing voor de scouts en hun leiding. Het was een mooie dag om in Diergaarde Blijdorp rond te lopen. Ze kregen een lunch met patatjes en wat drinken en kregen zelfs een waterspeeltje cadeau.

Bij terugkomst op het kampterrein konden de scouts een begin maken van de ontcijfering van de locatie van de doemsberg. Elke scout kreeg in de afgelopen dagen een blokje hout met daarin een gebrande inscriptie. Nu moesten ze nog iets vinden waarop stond wat die inscriptie betekenden. Na een subtiele hint van de leiding is de aanwijzing in het oog van Sauron gevonden en konden de scouts de locatie van de doemsberg achterhalen. Maar eerst gingen de scouts samen met de bevers en welpen gezamenlijk barbecueën en kampvuurliedjes zingen en werden er sketches opgevoerd door de leiding.

Pas vrijdag, de dag van vertrek hebben de scouts hun ring in de berg gegooid en werd het thema van het zomerkamp afgesloten. De keuken en de tenten waren ondertussen afgebroken en opgeruimd en de 6 scouts en hun 3 leiding stapte weer moedig op de fiets richting Zoeterwoude-Rijndijk. De 40 km konden ze vandaag in mooi weer afleggen en zonder harde tegenwind. Ze konden zelfs nog even shoppen in Leidschendam. Bij de slaapplaats op het ‘schapeneiland’ konden de scouts weer lekker zwemmen en daarna maakte Chill pannenkoeken voor ons allemaal! Na het eten gingen de scouts stoeien en de leiding had op die manier wel vermakelijke tv op die manier.

De laatste 55 kilometers gingen met het mooie weer en niet zoveel tegenwind behoorlijk snel. Na een ontbijtje in Alphen a/d Rijn, hebben ze 14 km in een uurtje tijd afgelegd. Daarna nog 1 pauze in Oudekerk a/d Amstel om de ouders te bellen dat ze er aan kwamen. Om 15.00 uur kwam de groep van 9 verhit en vermoeid aan bij het clubhuis aan de Meerkerkdreef.

Het was een stoer en gezellig zomerkamp. Iedereen is trots dat ze zoveel km hebben gefietst en dat het allemaal zo leuk is verlopen. Volgend jaar gaan we lekker weer op zomerkamp. Dan wel iets minder km fietsen hoor 😉

De foto’s van dit zomerkamp zijn te vinden via de onderstaande link: