Winterkamp Scouts

Dag 1: Het nieuwe jaar is pas net begonnen en het Winterkamp van de Scouts is al begonnen! Het thema is ‘Sterrenbeelden’ en we zijn begonnen met een online interactieve quiz Kahoot met vragen over sterrenbeelden.  Daarna zijn de scouts met een gps toestel een locatie gaan zoeken naar het 1e sterrenbeeld ‘de stier’. Na het vinden van een het stieren standbeeld, zijn we de levende stieren gaan opzoeken in onze achtertuin.  Bij terugkomst konden we meteen eten in het thema ‘stier’ namelijk hamburgers  Na het eten moesten de scouts als een kreeft  lopen naar het bospad toe waar we het spel ‘dodende straal’ hebben gespeeld. Na dat spel brak het sterrenbeeld ‘tweeling’  aan. De scouts kregen lichtjes een touw aan hun polsen gebonden en zaten met tweetallen aan elkaar vast. Zij moesten los zien te komen van elkaar. Toen we op het clubhuis bijna begonnen met ezelen zagen ze het licht en kwamen ze vrij van elkaar. Ze hoefde gelukkig niet aan elkaar vast gebonden te slapen

Dag 2: zijn ze meteen na het opstaan met Hollandse leeuwen begonnen, natuurlijk in het thema van sterrenbeeld leeuw Na het ontbijt moesten de scouts gaan swoppen (objecten ruilen) ze kregen een sponsje, een wc rol en een theezakje mee en moesten terug komen met een gele paprika, een voetbal en de krant van gisteren. Dat is heel goed gelukt en tegelijkertijd konden ze het centrum van Hilversum verkennen. Voordat we pizza’s gingen maken, moesten de scouts in het thema ‘weegschaal’  per patrouille 20 voorwerpen vinden van precies 205 gram. De jongens hadden net aan gewonnen. De scouts mochten hun eigen pizza samenstellen met champignons en paprika en andere topping naar keuze. Na het eten hebben we een smokkelspel gespeeld en verkeerdom verstoppertje op de hei.

Dag 3: Na het ontbijt hebben we gebruik gemaakt van windkracht 5 op de hei. We gingen namelijk vliegeren met onze eigen gemaakte vliegers. Daarna gingen we stokken zoeken om een boog te maken in het thema ‘Boogschutter’ . Om in het thema te blijven hebben we appels geprobeerd te gooien in een emmer in de boom. De jongens hebben weer net aan gewonnen. Als tussendoortje heeft Chill Marshmallow taart gemaakt uit de DO 😋 dat was heerlijk! In de middag hebben we levend stratego gespeeld en verstoppertje op de hei. Voor het avondeten stond schorpioen  op het programma en moesten ze met 2 knijpende vingers eten. Het sterrenbeeld maagd  staat voor oa intelligentie en betrouwbaarheid, dus hebben we de trustfall gedaan en moeilijke lucifer puzzels opgelost. Nadat ze bijna in slaap waren gevallen zijn ze weer uit bed gehaald voor een nachtelijke dropping .

Dag 4: Na 2,5 uur lopen kwamen de scouts om 3.45 uur terug van de dropping. Ze hadden voor onderweg een neusfluit meegekregen en konden dus prachtige geluiden maken voor het slapen gaan  We konden daarna lekker uitslapen en na het ontbijt de laatste sterrenbeelden ‘Vissen’  en ‘Steenbok’  afronden. De scouts moesten vissen naar objecten die de meisjes netaan hadden gewonnen en buiten steenbokspringen  Als laatst nog een potje Hollandse sterrenbeelden spelen en dat was het einde van dit Winterkamp.