Opkomsten 4-2-17

Vandaag waren we met 6 bevers, al een hele kolonie, dus tijd om hun eigen openingslied te oefenen. Na al dat gezing en gespring hebben we een potje bever memorie gespeeld, waarbij de bevers echt beter waren dan Akela. Na een fijn potje tikkertje was het tijd voor een heus bever verhaal met wat limonade ook hebben we nog de verjaardag gevierd van onze bever paul die nu 7 jaar is. Als afsluiter deden we een potje dweilhockey.

De welpen zijn vandaag begonnen met het tikspel Baloe, Baloe. Daarna zijn ze in nesten gestart met de vaardigheden EHBO, zoals hoe leg ik een mitella om , wat zit er in een vebanddoos en en hoe ontwerp en maak je een eigen pleister. Als afsluiter hebben we storm ram in jungle thema gespeeld.

De scouts hebben vanaf vandaag 2 patrouille leiders (PL) en assistent patrouille leiders (APL). Met een duidelijke indeling kunnen ze goed leren samenwerken. Er zijn wat estafette spelletjes gedaan en de scouts mochten pionieren zonder opdracht: er ontstond een schommel die nog wat verbeterpunten nodig had om er op te schommelen.

De Explorers hebben vandaag tikkertje gespeeld (met felien) en daarna een zoekspel van Baloe. Er is ook alvast een lijst gemaakt met benodigdheden voor de Paroba. Als laatste hebben de twee dames een heerlijke Beef Shanghai geserveerd.