Badenpowelldag 25-2-17

Afgelopen zaterdag hebben de bevers, welpen, scouts en explorers Baden Powell dag gevierd. Op deze dag vieren wij de geboortedag van Lord Robert Baden Powell, de oprichter van Scouting. Deze dag wordt door veel scouting groepen over de hele wereld gevierd en wordt ook wel Thinking day of Founders day genoemd.

De welpen, de scouts en de explorers zijn begonnen met een groot triviant spel. Ze moesten samen vragen beantwoorden en doe opdrachten doen die waren ingedeeld in de 8 activiteitengebieden van scouting Nederland.

Elk jaar houden wij een Amerikaans buffet en heeft iedereen een voor-, hoofd- of nagerecht meegenomen om samen op te eten. Na het eten werd op een speciale manier het kampvuur aangestoken. Bij het kampvuur zijn twee nieuwe bevers geïnstalleerd en hebben alle speltakken hun belofte opnieuw opgezegd.