Opkomsten 3-6-17

De bevers hebben zelf papier gemaakt. Ze hebben witte en gekleurde blaadjes in hele kleine stukjes gescheurd en dit in een bak met water gedaan. Toen het een lekker papje was geworden hebben we er kleine bloemetjes bij gedaan. Met een zeefje hebben we het papje opgeschept en te drogen gelegd zo dat het mooie velletjes papier worden. Natuurlijk hebben we tussendoor nog even lekker wat gedronken en een spelletje Anna Maria koekoek gedaan.

De welpen zijn begonnen met een spelletje pac man en zijn daarna aan de slag gegaan met verschillende communicatie technieken. Ze hebben woorden aan elkaar door gegeven door middel van geheim schrift, morse code en semafoor (vlag seinen).
Na de opkomst hebben 2 welpen nog rondjes gelopen voor de sponsorloop waar zij toen niet bij konden zijn.

Een scout zorgt goed voor de natuur. Daarom zijn de Scouts zaterdag de Riethoek in gegaan om vuil te verzamelen. Ook hebben we een potje vlaggenroof gespeeld, de leiding tegen de scouts. De leiding wilde natuurlijk winnen dus Bas verstopte de vlag deels onder zijn uniform. Toch heeft de leiding verloren.. We hebben afgesloten met een spel met de explos-scouts-leiding.
Niet alle scouts hebben de Riethoek schoon gemaakt. Er waren ook 5 scouts aan het strijden bij de LSW. Daar hebben ze de naam van scouting Holendrecht hoog gehouden en zijn ze als 75ste van de 105 geëindigd.

De explos hebben overlegd over kamp en met name de activiteiten die we willen gaan doen tijdens kamp. Daarnaast is er besloten om uiteindelijk, gezien de kosten, toch met openbaar vervoer naar ons kampterrein te gaan.

De loodsen hebben mee gedaan met de admiralencup. Een race op het water in een lelievlet (zeilboot) Ze zijn 2e geworden! 🥈