De 1e opkomst van een nieuw seizoen 9-9-17

De bevers zijn vandaag begonnen met een spelletje beker stoelendans. Daarna hebben ze geleerd hoe je veilig met een mes om moet gaan en hebben ze uit een blok oase mooie figuurtjes gesneden. Tussendoor hebben we nog verstoppertje gespeeld. Als afsluiter hebben ze zelf een kaarsje aangestoken met een lucifer en hier een marshmallow boven geroosterd. Wat een geslaagde eerste opkomst!

De welpen hebben vandaag tijgerjacht in de riethoek gespeeld en vervolgens met satéstokjes, winegums en spekjes een brug gepionierd van tafel naar tafel. De brug moest een ei kunnen dragen en dat is 1 van de 4 groepjes gelukt.

De scouts waren vandaag met een grote groep omdat er al een paar overvliegers meedraaiden. We hebben veel spellen gedaan, van Hollandse Leeuwen tot A-frame lopen. Een aantal spellen hadden als doel de samenwerking en het vertrouwen in elkaar te vergroten. Erg leuk dus, als je elkaar nog niet goed kent 😄 Ook hebben de overvliegers tijdens deze opkomst meteen al geleerd hoe de platte knoop en mastworp werkt.

De explo’s hebben een potje putje trek gespeeld, tyrese en wollie hebben allebij een keer gewonnen. Verder hebben ze een planning gemaakt tot maart volgend jaar. Er staan weer een hoop leuke dingen op de planning.

You may also like...

Leave a Reply