Opkomst 30-9-17

De bevers en welpen hadden een ‘ontdek de jungle’ opkomst. In de jungle zijn verschillende gebieden waarin Mowgli en Shanti samen met de dieren spelen. Omdat er flink wat welpen zijn overgevlogen was dit een goede manier om de jungle te ontdekken.
Er werden 3 groepen gemaakt die, door het clubhuis heen, de gebieden moesten zoeken en de opdrachten moesten doen.
Zo konden ze een feestdagen memory doen, werden er woorden overgebracht met semafoor en konden ze een windmeter maken.
Er was ook nog een welp jarig geweest en kregen we allemaal iets lekkers bij de limo.

De scouts hebben voor het insigne ID allemaal een paspoort gemaakt om elkaar beter te leren kennen. De paspoorten zijn in een kring besproken. Dat was nodig omdat er veel nieuwe scouts in de groep zijn bijgekomen. Verder hebben de scouts een potje frisbee-rugby gespeeld op het grote veld bij Adidasplein.

De explorers zijn zaterdag begonnen met het maken van een fluitenkoord, een fluitenkoord maak je door verschillende knopen met elkaar te combineren waarbij maarliefst 12 meter touw voor nodig is. Volgende week zullen we deze afmaken.