Opkomst 7-10-17

De bevers hebben leren knopen. Ze zijn begonnen met een spelletje levende knoop en hebben het daarna over soorten knopen gehad, bijvoorbeeld je veters strikken en een platte knoop. Natuurlijk hebben ze dat gedaan met lekkere snoepveters tijdens een verhaaltje.

De welpen zijn begonnen met het spel rekenrace. Volgende week gaan de welpen hun eigen high tea verzorgen voor de ouders. De kinderen gingen er fanatiek mee bezig om gerechten te zoeken, over etiketten te leren en een quiz te doen over gezond eten. Nadat alle gerechten waren gezocht hebben we het spel boomtikkertje gespeeld.

De Scouts hebben in de regen smokkelaartje gespeeld in de riethoek. Eenmaal droog op het clubhuis hebben ze de kruissjorring geleerd en het maken van een driepoot.