Roverscouts

Roverscouts zijn alle jeugdleden van Scouting die tussen de 18 en 21 jaar oud zijn. Roverscouts worden gezien als “ jeugdleden”, omdat je als roverscout de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de explorers hebt doorgemaakt. De groep Rovers wordt een Stam genoemd.

De roverscouts hebben net zoals de andere speltakken een eigen programma. Dit programma is niet van A tot Z uitgewerkt, dat is namelijk helemaal aan jou! Het programma biedt wel een structuur waar je jouw activiteiten aan kunt ophangen en waarop je kunt terugvallen. Het programma bestaat uit drie fasen: de Proloog, het Traject en de Epiloog. Je sluit je roverscoutsperiode af met de eindceremonie, de Partenza.

Je hebt de Partenza gedaan, en dan? Na je roverscoutperiode zijn er vele mogelijkheden binnen Scouting. Je kunt leidinggevende worden bij een speltak, een Gilwell-cursus doen, lid worden van de plusscouts en je kunt ook op regionaal of landelijk niveau actief worden.

Oftewel, ook na je 21e genoeg uitdaging maar dan niet meer als jeugd lid maar als kader lid.

Is je interesse gewekt, neem dan gerust contact met ons op. Ook voor beginners is er bij ons plaats.