Opkomsten 11-2-17

De bevers zijn na het openen begonnen met het spelletje hartendief, daarna zijn we druk aan de knutsel gegaan voor een valantijnskaart. We hebben even heerlijk buiten gespeeld in de sneeuw en daarna uitgerust met een voorlees verhaaltje. Raksha was jarig en heeft getrakteerd, in deze kou zijn “Warme ijsjes” heerlijk.

Het heeft gesneeuwd en de welpen hebben daarvan genoten. Na de leuke sneeuwpret hebben de welpen een blaadje ingevuld met daarop welke kleurogen je hebt, je favoriete eten en je favoriete kleur. Ze kregen een blaadje van andere welp en deze welp moest je zoeken. Daarna hebben de welpen gedate met elkaar en moesten ze in 1 minuten vragen stellen aan elkaar om elkaar beter te leren kennen. Ook hebben wij de verjaardag gevierd van Raksha met warme ijsje.

De scouts hebben een levensgrote sneeuwpop gemaakt in de Riethoek. Om daarna weer een beetje op te warmen hebben we chocomelk opgewarmd op een kampvuur.

Door gebroken tenen en geen fiets hebben is het plan om te gaan schaatsen bij de Jaap Eden niet door gegaan. De Explos hebben overleg gehad over de Paroba en BadenPowelldag. Daarna hebben ze geholpen met het eten bereiden voor Marlous dr feestje.

De stam heeft vanavond zelf een likeurtje/kruidenbitter gemaakt. Na veel ruiken aan de kruiden en mengen zijn hopelijk de lekkerste mengsels ontstaan. Ieder drankje heeft natuurlijk zijn eigen etiket en originele naam. Zo hebben we een jungle liqeur, akela’s liqeur, grindkikker, alles komt eruit, kruidenroggel, sweet lady, en citrus passion. Over een paar weken kunnen we proeven hoe ze smaken.

You may also like...

Leave a Reply